8 странни проблема през бременността, за които никой не говори

Вероятно знаеш повечето проблеми, с които се сблъскват бременните жени – сутрешното гадене, стриите, разширените вени, болките в гърба, чувствителните и наедрели гърди… за съжаление, има още много проблеми, за които филмите (и почти всички останали) си мълчат.

Днес ви представяме някои от неудобствата на бременността и няколко съвета как да се справите с тях. И не искаме да ви плашим, просто е по-добре да сте подготвени.

1. Обривите

С качването на килограмите може да се появят обриви в определени части на тялото, където кожата е подложена на по-често триене или по-голям натиск, например между краката и под гърдите. Освен това можеш да установиш, че ръцете, краката и стъпалата ти са доста сухи и се белят. Съветваме те да носиш удобни и широки памучни дрехи и да използваш продукти за хидратиране.

2. Хемороидите

За този проблем почна да се говори по-често, но все още си остава табу. Хемороидите са подути вени около ректума. По време на бременност матката оказва натиск върху тазовите вени и затова бременните са по-податливи към поява на хемороиди и разширени вени по краката. Хемороидите се характеризират със сърбеж, дразнене и дори с кръвотечение. Има специални кремове, с които можеш да намалиш симптомите, и е най-добре да избягваш продължителното седене върху тоалетната чиния.

3. Киселини в стомаха

Сякаш в целия ти торс бушува пожар! За да намалиш риска от киселини, избягвай големите порции и пикантните ястия. Вечер пий топло мляко или ментов чай.

4. Задух

Бебето оказва натиск върху диафрагмата, затова можеш да очакваш пристъпи на задух. Важното е да не се паникьосваш, да си почиваш и да използваш допълнителна възглавница през нощта.

1 2

Подобни статии

Top