8 ултраси в ареста за погрома в пловдивско заведение, издирват още двама

Двама от феновете вече са със 72-часова мярка за неотклонение

Десетима са били ултрасите, извършили погрома над заведението „Метронома“ в пловдивския кв. „Изгрев“. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Двама от тях са фенове на варненския футболен клуб „Спартак“, а останалите – фенове на „Ботев“ Пловдив.

„Това е един изключително неприятен инцидент, към който полицията реагира бързо и непоколебимо след получаване на сигнал за случилото се. Веднага беше уведомена прокуратурата, бяха предприети необходимите оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на самоличността на извършителите, които са взели участие в тази дръзка проява“, заяви пред журналисти днес шефът на пловдивската дирекция.

Той посочи, че към момента са задържани общо 8 от феновете, участвали в погрома. 6 от тях са задържани в Шесто РУ в Столипиново, други двама са прибрани в ареста на ОДМВР-Варна. Един от феновете е обявен за общодържавно издирване и е извън страната. Очаква се до края на деня да бъде задържан и десетият, участник в погрома на заведението в „Изгрев“.

Футболни агитки вилняха в заведение в Пловдив (ВИДЕО)

Срещу двама от феновете – Цветелин Пиронков – на 43 г. и Георги Бахчевански – на 35 г., е повдигнато обвинение за хулиганство и им е наложена 72-часова мярка за неотклонение с постановление на наблюдаващия прокурор. Текстът предвижда лишаване от свобода до две години или пробация, както и обществено порицание. 

1 2

Подобни статии

Top