80 незаконни обекта премахват в район „Източен“ (СНИМКИ)

Рутинна процедура за премахване на незаконно поставени гаражи и търговски обекти започна в район „Източен“. Стартът бе даден тази сутрин в началото на улиците „Крайна“ и „Крайречна“.

Издадени са 80 заповеди за премахване на временно преместваеми съоръжения. Те са подписани от кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков, който подчерта, че са спазени всички законови процедури и срокове.

На собствениците на отстранените незаконни търговски обекти даваме алтернатива да ги преместят на места с предварително изработени схеми за разполагане на търговски обекти, като заплащат съответните такси в кметството. В момента има около 25 свободни места в района, обясни Николай Чунчуков.

През последните два дни има повишена събираемост на такси от гаражи и търговски обекти, констатират в администрацията на район „Източен“. От там уточняват, че процедурата за премахване на незаконни обекти няма да е последна.

В момента има констативни протоколи на още 50 обекта и предстои издаването на заповеди за премахване.
Припомняме, че район „Източен“ въведе практика за маркиране на редовните ВПС-та, което позволява и на гражданите да подават сигнали за незаконни обекти.

Подобни статии

Top