80-годишната баба Надя към медиците в Асеновград: Благодаря ви, че ме върнахте при семейството

Трогателен жест на благодарност отправи 80- годишната Надежда Джонджурова към лекарите, които я върнаха към живота, след като се заразява с коронавирус.

Топлите думи са адресирани към екипа на Първо и Второ вътрешно отделение на болницата в Асеновград и най-специално към д-р  Георги Иванов и д-р Александър Пепеланов.

„Благодаря на Бог, че ме изпрати в ръцете на тези святи за мен хора. Поднасям своята сърдечна благодарност към лекарите с големи сърца – д-р Иванов, д-р Пепеланов и целия екип от медицински сестри и санитари от двете отделения в МБАЛ –Асеновград. Дълбок поклон към Вас и вечна признателност за усилията, които полагате, за да спасявате човешки животи. Благодаря Ви, че се грижите за нас! Благодаря Ви, че сте Човеци“, споделя баба Надя.

Тя постъпила в болницата седмица преди Великден в тежко състояние, с двустранна пневмония. Състоянието и изисквало спешна дихателна реанимация и  била включена на кислород. Почти седмица 80-годишната баба Надежда се бори за живота си, а лекарите положили  много усилия, за да я спасят.

„ Те направиха всичко възможно, за да не стигне до интубиране, за което сме им безкрайно благодарни”, споделят близки на излекуваната от COVID-19 пациентка. „Бяхме много уплашени и притеснени заради възрастта и придружаващите заболявания. Имаше моменти, в които губехме надежда.  Няма да скрием, че през главите ни често минаваше мисълта, че няма да оцелее ”, обясни дъщеря й Гергана Велинова.  Прогнозата била за тежко протичане на вируса. Но благодарение на усилията на екипа, баба Надежда вече си е у дома и се радва на семейството, на своите трима внука и два правнука.

Изписали я навръх Великден. Жаждата за живот, силният и борбен характер и помогнали в борбата с коварната зараза. Победила болестта, тя отправя благодарност към тези, застанали рамо до рамо в битката с вируса – своите лекари.

 

Подобни статии

Top