800 валентинки и 1500 презерватива раздава БМЧК в Пловдив

Бчк инициативи

По повод 14 февруари – Ден на влюбените, Български Младежки Червен кръст–Пловдив организира традиционната си кампания “Опиянени от любов ‘2015”.

“Опиянени от любов ‘2015” е част от кампаниите на БМЧК – Пловдив насочени към превенция на ХИВ/СПИН сред млади хора. Тази година кампанията преминава под мотото “Запази живота, обичай сигурно!”. Целта е да се популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

В периода от 09 до 13 февруари в 7 пловдивски училища ще се поставят специални кутии, чрез които учениците ще разменят любовни послания. На 13 февруари в същите 7 училища ще бъдат оформени пунктове за предоставяне на информационни материали на фона на рамка под формата на сърце.

На 14 февруари от 14:00 часа в МОЛ-Галерия доброволци на БМЧК ще реализират ролевата игра „Кутия на знанието” и ще подаряват ръчно изработени „валентинки” и „трифонки”. Паралелно с това те организират акция с оформяне на пункт „Зона за споделяне” пред Централна поща – Пловдив, където ще представят още от своите интерактивни игри.

В същия ден доброволци от клубовете на БМЧК в Карлово, Куклен, Сопот, Асеновград, Първомай и Съединение ще проведат АНТИ – СПИН акции, по време на които ще раздават валентинки, листовки и презервативи на ключови места в тези градове.

По време на цялата кампания, БМЧК – Пловдив ще разпространи над 1500 безплатни презерватива, 800 валентинки, 300 трифонки, 500 любовни послания, голямо количество брошури и листовки.

Подобни статии

Top