Специализирани услуги за нуждаещи се в „Източен“

65 души ще обслужва новият център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността в район „Източен“.

От услугите ще могат да се възползват лица с увреждания и възрастни хора, които са пълна или частична невъзможност да се обслужват сами.

По проекта „Независим живот“ ще бъдат назначени 30 социални асистенти, лични асистенти, психолог,медицинска сестра, домашни асистенти. Заплащането им ще е 3,25 лева на час.

До момента има подадени над 100 молби от нуждаещи се, но се очаква броят им да се увеличи. Хората се ще бъдат класирани по определени критерии, като първи в списъка ще бъдат децата с различни заболявания.

В услугите ще бъде включен и  специализиран транспорт за трудноподвижни хора. Микробус със специално оборудване за инвалидни колички ще бъде на разположение по четири часа в рамките на всеки работен ден и ще се използва по заявка на потребителите.

Услугите ще се ползват от 1 април в рамките на две години. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и е в размер на 490 000 лева.

Подобни статии

Top