818 нарушения по пътищата само за 6 часа

Полицейски служители констатираха 111 нарушения, свързани с неизползване на обезопасителни колани и системи.

Полицията продължава с активния контрол върху всички участници в пътното движение. Полицейска операция с акцент контрол над водачи и пътници, по спазване на правилата за използване на обезопасителни колани и системи, се проведе днес. Участие в акцията взеха 128 униформени служители на пловдивската областна дирекция.

В рамките на 6 часа са извършени 986 проверки на водачи и пътници. Констатирани са 818 нарушения по ЗДвП и са образувани две бързи производства за управление на МПС под въздействието на алкохол и наркотични вещества.

Водач от Пловдив е установен да шофира с алкохолна концентрация от 2.11 промила, а полеви тест на друг мъж зад волана е реагирал положително за употреба на канабис. Един от проверените водачи пък е бил неправоспособен. Установените случаи на нарушения, свързани с неизползване на обезопасителнен колан или системи от водачи и пътници са 111 броя, като за извършените нарушения са съставени 97 акта на водачи и 14 глоби по фиш за пътници, които също не са се погрижили за своята сигурност по време на пътуването.

12 са водачите, използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, а в 6 от случаите проверените автомобили са били с техническа неизправност. 6 от шофьорите са санкционирани за нередовни пътни документи, а при 4 от проверените лица зад волна е приложена принудителна административна мярка – временно отнемане на шофьорските книжки, поради неплатени глоби за предишни нарушения, извършени от водачите.

За други нарушения, извършени по време на акцията са съставени 31 акта. 64 са наложените глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и маркировка. 41 са фишовете за неправилно спиране и престой, а 34 за нередовни пътни документи. 104 са извършените други нарушения.

Подобни статии

Top