82-годишна с изгаряния след гръмнала газова бутилка в Карлово, продължава гасенето на горския пожар

Жената е откарана в УМБАЛ „Св. Георги“

82-годишна баба пострада заради гръмнала газова бутилка вчера по обяд в Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на ГДПБЗН.

Инцидентът е станал в 12:56 часа. Тогава в Оперативния център към РДПБЗН – Пловдив е получено съобщение за битов инцидент с газова бутилка в подбалканския град.

При произшествието е пострадала възрастна жена на  82 г., която е с леки изгаряния в областта на долните крайници. На място е изпратен екип на Спешна помощ, който й е оказал помощ, а после я е транспортирал в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив.

Причината за инцидента е техническа неизправност на газовата бутилка. Няма унищожена покъщнина.

Продължава гасенето на горския пожар над Карлово

И днес продължават гасителните действия в горския фонд над Карлово, където вчера вечерта избухна голям пожар, уточняват от пожарната. Гори борова гора, над 40 служители на Горското стопанство и пожарникари от РСПБЗН-Карлово участват в гасенето. Събрана е част от свободния от дежурство състав на РСПБЗН-Карлово.

Отново голям пожар, този път над Карлово! Горят 15 дка борова гора в Балкана (СНИМКИ)

Пожарът е ограничен по периметъра. Изградена е  линия за верижно водоснабдяване по вертикала. Снощи гасенето е спряно заради тъмнината, но днес ще продължи. Оставени са служители от Горското да охраняват периметъра.

Подобни статии

Top