Роза или саксия за 8-ми март?

Отново тежки дни се задават за българската мъжественост. Всяка дама очаква цвете за осми март за да се почувства специална и ако любимият й забрави… тежко му.

Цветята са предпочитан жест от всяка жена, не само на празник като утрешния. Осми март е един от дните, които бележат рекорди в продажбата на букети.

Наблюденията на търговците на цветя са, че мъжете поръчват големи и пищни букети, които включват различни видове цветя. Наред с класическите рози се купуват и лалета, като най-щедрите господа си тръгват с цели кошници.

„Практичните купуват цветя в саксия, а щедрите мъже огромни букети за 30 – 50 лева“, коментират търговците.

Големите продажби по цветните пазари започват още от следобеда на седми март когато пазаруват най-вече майки, които търсят цветя за осмомартенските тържества и продължават чак до към 23:00 часа за най-закъснелите господа.

„Най-досетливите господа купуват цветя за половинките си още в ранния следобед на седми, но всяка година има такива, които в последния момент се сещат. Важно е, че се сещат  и цветя има за всички“, казват още продавачите на цветя.

Сред най-редовните и досетливи клиенти на магазините за цветя са учениците.

„Децата винаги купуват още от седми. Търсят по-евтиничкото, защото нямат пари, а и купуват за мама, за баба, за учителките си, а момченцата и за гаджетата.“

Всякакви цветя се търсят, но най-търсена си остава традиционната червена роза, която е на цена от 3,50 до 5 лева за брой. След розите се нареждат лалетата, които са на 1,50 за брой.

Разнообразието в магазините е огромно, както и изборът на аксесоари, придаващи допълнителен чар на букетите. Калинки, сърчица, пчелички за по 1,50 лв. могат да украсят цветните подаръци.

Осми март е празник на жените, но господа не забравяйте, че жените са жени не само на този ден!

 

 

Подобни статии

Top