5000 лева получиха родителите на Самуил, Емануил и Данаил

5000 лева еднократна помощ и социален асистент за две години получиха родителите на Самуил, Емануил и Данаил – тризнаците, които се появиха на бял свят през януари в Пловдив.

По време на връчването на чека, кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че Общината ще продължава да подкрепя младите семейства с тризнаци, включително и с възможност за настаняване в общински жилища.

Ивелина и Илия са семейство от четири години. Момченцата са заченати инвитро след две извънматочни бременности на майката.

За щастие, опитът се увенчава с успех от първия път, но бременността е тежка и децата се раждат със секцио в осмия месец.

Семейство Стоянови в момента живеят в гарсониера, но споделиха, че ще се възползват от възможността да получат общинско жилище.

Тризнаците са здрави, но все още са в болницата. Най-големият – Самуил, вече е изваден от кувьоза и тежи 1.8 кг. Наддават на тегло и ще се приберат вкъщи след като станат по 2 кг.

Откакто Общината промени някои наредби в Пловдив започнаха да се раждат тризнаци, пошегува градоначалникът, визирайки  семейство Топорови, които днес ще го поканят за кръстник на тризначките Дария, Даная и Анелия.

Подобни статии

Top