На среща с омбудсмана на Републиката (СНИМКИ)

Повече от 50 пловдивчани се наредиха през сградата на Областната администрация, за да изложат своите проблеми пред националния омбудсман Мая Манолова.

Влизането в приемната на обществения посредник ставаше по точно определена схема. Служител на Областна администрация в Пловдив поименно привикваше записалите се предварително граждани и зорко следеше за спазване на реда.

Разбира се, намериха се и неразбрали. Възрастен господин упорито настояваше да се срещне с омбудсмана, въпреки че името му не фигурираше в списъка.

„Никой не ми е казал, че трябва да се записвам за среща предварително“, ядосваше се дядото и напираше да влезе, за да сподели неволите си с Манолова.

Други пък се възмущаваха от „дребните и незначителни“ проблеми, които част от присъстващите изложиха пред обществения посредник.

„Не може да идваш тук и да се оплакваш, че комшията ти си прави работилница над теб, това е личен спор и не е работа на омбудсмана“, коментира пловдивчанка пред наш репортер.

По-голямата част от оплакванията на гражданите бяха свързани с рекета и тормоза от страна на монополите. След срещата си Манолова взе решение да сформира работна група с представители на всички организации за защита на потребителите.

Целта на групата ще бъде да изготви и предложи законови промени за борба с т.нар. колекторски фирми.

Подобни статии

Top