84-годишен с послание за любовта в конкурса на Асеновград „Наздравица за любовта“

106 творци в надпревара за I място в конкурса „Наздравица за любовта“

Приключи приемът на творби за традиционния конкурс „Наздравица за любовта“ в Асеновград. Авторите, които взеха участие, са 106 на брой. Включиха се творци от цяла България – Видин, Враца, Велико Търново, Разград, Добрич, Димитровград, Благоевград, Пловдив, София и други градове на страната. Има и участничка, която живее в Белгия.

Победителите ще бъдат обявени на сайта на община Асеновград през тази седмица, а наградите им ще бъдат изпратени по куриер, с цел спазване на въведените противоепидемични мерки.

Най–младият участник в конкурса „Наздравица за любовта“ е на 18 г., а най–възрастният – на 84 г.

Журито е в състав Елена Диварова и Иван Христов. Дамата е писател, журналист и общественик. Автор е на няколко книги, носител на редица награди за поезия. Публикува очерци, репортажи, поезия и литературна критика в регионално и национални издания. Нейни творби са поместени в сборници с поезия в Англия, Германия, Полша, Русия и Сърбия. Член е на Съюза на българските журналисти (СБЖ) и на Дружеството на пловдивските писатели.

Иван Христов пък е писател и литературен критик. Роден е в родопското село Добралък. Член е на Съюза на българските писатели (СБП). Автор е на седем книги с разкази и литературна критика, сред които „Кръстен знак“, „Орлово проклятие“, „Територии на духа“, „Отблясъци“ и други. Носител е на орден „Кирил и Методий“ за заслуги в областта на образованието и културата, на почетен знак на Пловдив и на почетна грамота за принос в съвременната българска литература на СБП. Награждаван е с национални литературни награди.

 

Подобни статии

Top