В Асеновград хотели и ресторанти масово с 1 и 2 звезди

hotel

 Броят на санитарните помещения се оказва основен проблем при категоризацията

Заведения, които разполагат с 60 и повече места, трябва да имат изградени минимум четири санитарни клетки. Изискването е въведено с промяна на Наредбата от август месец миналата година.

Местата за развлечения в Асеновград обаче масово не покриват този критерий, което ще се отрази на процеса на категоризация, коментира Людмила Андонова, експерт към ОП „Туризъм”.

Изменението ще предизвика сериозен проблем за собствениците на заведения, които или ще трябва да намалят броя на местата за гости или да вложат средства в ремонт. Само от началото на месец март са прекатегоризирани 8 обекта на територията на общината.

Комисията е отказала по-висока звезда на едно заведение, заради липса на задължително поставено на вратата работно време, както и некоректно описано лист-меню и ценоразпис. Заради подобрения в материалната база друго заведение е прекатегоризирано с една звезда повече.

Категоризацията за всеки обект е валидна в рамките на пет години. След това, управителите са длъжни отново да подадат заявление и процедурата се повтаря. На прекатегоризация тази година подлежат над 40 заведения и места за настаняване в общината.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top