Пловдив приема 2 хиляди гости за ЕП по кану каяк през юли

Около 2000 гости от различни страни се очаква да пристигнат в Пловдив през месец юли, когато градът ще бъде домакин на Европейското първенство по кану каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години (14 – 17 юли 2016 г.).

Това стана ясно на съвместна пресконференция на президента на Европейската асоциация по кану каяк Алберт Ууддс, главният секретар Бранко Лаврик, президентът на Българската федерация Дамян Дамянов, кметът инж. Иван Тотев, ресорният заместник -кмет Георги Титюков и членове на Организационния комитет.

Представителите от Европейската асоциация по кану каяк са в града ни за планирана инспекция на Гребния канал и прилежащите съоръжения, които ще бъдат използвани по време на първенството.

„Целият план за комплекса е добре приет, в това число ситуацията на медицинските пунктове, лодките, допинг контрола и др. Това е и благодарение на доброто проектиране на канала – със свободни площи, с възможности за обособяване на зона за сигурност и спокойствие на състезателите, така че тази даденост, която имаме в Пловдив, е много лесно да се пренастрои за друго събитие. Преди всяко голямо състезание базата се освежава“, заяви кметът инж. Иван Тотев. Той подчерта, че голямо впечатление на проверяващите е направил Младежкият център, който вече е резервиран от българския национален отбор.

„Новата общинска база ще бъде в помощ на първенството. Цялата инфраструктура, която Община Пловдив изгражда около Гребния канал се приема много позитивно“, допълни инж. Тотев.

В подкрепа на думите му президентът на асоциацията години Алберт Ууддс съобщи, че 15 дни преди състезанието в Младежкия център ще се проведе лагер за представители на страните, които ще вземат участие в Европейското първенство по кану каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години.

Снимка:  viasport.bg

Подобни статии

Top