Над 5000 нови рози цъфтят под тепетата (СНИМКИ)

Хиляди красиви рози се очаква за първи път тази пролет да разцъфтят по бул. „Цар Борис III Обединител“ на юг от Тунела.

„Вече засадихме 900 нови розови храста в разделителната ивица на най-интензивния пловдивски булевард, попълнихме пред Панаира, 700 рози засадихме и в отсечката между двете кръгови кръстовища на „Цар Борис III Обединител“ в район „Северен“, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Над 1000 рози ще украсят и бул. „Христо Ботев“ в участъка от Централна гара до ул. „Любен Каравелов“. Екипи на предприятието вече отстраниха старата храстовидна растителност и почвата се подготвя за новите насаждения.

„Градини и паркове“ предвижда през пролетния сезон да засади общо 5200 розови храста на различни места из града. Част от тях са за попълване на констатирани липси поради кражби на цветя по бул. „България“, „Карловско шосе“ и „Шести септември“.

„Подбрали сме храстовидни и увивни видове рози с различни цветове, които чудесно се вписват във фона на нашия античен и същевременно модерен град“, посочи Стоян Алексиев.

Междувременно на мястото на пречупени и откраднати дръвчета край велоалеите в район „Южен“ ОП „Градини и паркове“ засади нови, тъй като според реализирания с европейски средства транспортен проект това е задължение на Община Пловдив. Следващата седмица се предвижда залесяване на 40 чинара по бул. „Марица“ в район „Северен“.

Подобни статии

Top