Назначават шест нови попълнения огнеборци в Асеновград

Шестима младежи ще започнат работа в асеновградската противопожарна служба от първи април. Трима от тях ще попълнят състава на звеното в града, останалите ще бъдат разпределени в Лъки. Новите служители в момента се обучават в центъра във Варна.

С новите попълнения, огнеборците, които реално ще се отзовават на произшествия в Асеновград стават 36 души, а за службата в Лъки броят им ще бъде 10, информира началникът на РС ПБЗН гл.инсп. Величко Бришимов.

Местата стоят овакантени повече от половин година.С новите щатове обаче не може да се запълни липсата на служители в структурата и това ще постави под въпрос начина, по който пожарната може да реагира при усложнени ситуации.

В службата реални 24-часови дежурства дават 5-ма огнеборци, които обслужват два пожарни автомобила. Европейският стандарт е една пожарна кола да вози четирима души пожарникари, каза още Бришимов.

Въпреки това, пожарната използва целия си потенциал, за да гарантира безопасността и спокойствието на асеновградчани, допълни той.

 

 

 

Подобни статии

Top