Над 1000 братя на вятъра погребаха зимата с шествие до Бачково (СНИМКИ)

Над 1000 рокери от цяла Южна България се събраха тази сутрин пред култовото рокерско заведение на ул. „Генерал Данаил Николаев“ в Пловдив. Повече от 20 години братята на вятъра се събират пред емблематичното кафене и потеглят към Бачковския манастир, където моторите им ще бъдат осветени.

Рокерите започнаха да огласят улиците на града още от 9 часа сутринта и до 12 улицата се изпълни с много и различни видове мотори. Братята непрекъснато прииждаха от различни страни. Районът около кафенето бе под засилена полицейска охрана, а движението се регулираше от служители на „Пътна полиция“. На крак бе и цялото моторизирано звено „Сигма“, което охранява мотобратството по време на шествието му до Бачково.

Рокери от клубовете в Хасково, Стара Загора, Димитровград, Перник, Пазарджик и София-област пристигнаха под тепетата, за да потеглят заедно към манастира.  Асеновградските им братя от клуб „Торнадо“ пък обещаха да ги причакат на входа на града край Чая.

Атракция тази година бяха и триколките, като в шествието ще се включат поне десет. На сборния пункт пристигна и най-възрастният рокер под тепетата – Буболечката. Най-младият рокер тази година пък е само на 3 години. Не по-малко атрактивни са и представителките на нежния пол от клуб „Непокорните“.

По традиция лидерът на пловдивското рокерско братство „Вагабондс“ Иван Капитана поведе мотошествието към Бачковския манастир. Там братята на вятъра ще запалят две свещи – една за мотора и една за себе си, за да бъде годината здрава, безаварийна и успешна.

Иван Капитана призова рокерите да шофират внимателно, с ниска скорост, за да не се стига до инциденти.

 

Подобни статии

Top