Пускат част от „Васил Априлов“ до средата на април

Ремонтът на  бул. „Васил Априлов“,  в отсечката  до  ул „Любен Каравелов“ се очаква да приключи до средата на април, съобщи кметът Иван Тотев.

Градоначалникът обяви, че предстои общината да вземе тежко решение дали да отчужди частен имот на ъгъла на кръстовището с „Гладстон“, който пречи на първоначалния проект.

„Собствениците настояват за потвърдената от съда оценка от  350 000 лева, докато община Пловдив е склонна да даде малко над 200 000“, каза Тотев.

До края седмицата трябва да се реши дали ще бъде платена исканата от собствениците на имота сума, или ще се внесат промени в проекта. Ако имотът не бъде отчужден, то ще се наложи да има доста по-остър завой.

Директорът на Археологическия музей Костадин Кисьов е обяснил на кмета, че находките под бул. „Васил Априлов“ не са антични гробници, а обикновени зидове и няма причина да се забавя реконструкцията.

След частичното отваряне на булеварда, за ремонт ще бъде затворен „Руски“ в отсечката от гарата до ул. „Любен Каравелов“.

Реконструкцията ще се извършва на два етапа – до хотел „Лайпциг“ и след него. Целта е отсечката до новия МОЛ „Марково тепе“ да бъде завършена преди откриването  му през есента, обясни кметът.

Стана ясно, че  до средата на април ще приключи и преасфалтирането на кв. „Беломорски“

Подобни статии

Top