Издали лична карта с объркан адрес на Тед Кочев

Адресът, отбелязан в българската лична карта на режисьора Тед Кочев, не е точен, смята племенникът на холивудската знаменитост – Джонатан, който издирва фамилната история и прави родословното дърво.

Джонатан потвърди, че къщата, в която е живяло семейството Цочеви (както е била българската им фамилия), не е на ул. „Капитан Райчо“, а на „Драган Манчов“ 3.

Тед Кочев научи кой е истинският адрес в кабинета на областния управител Здравко Димитров, с когото се срещна по-рано днес.

Роденият в Торонто 85-годишен режисьор на „Рамбо – Първа кръв“ пожела веднага да отиде и да види родната къща на баща си, която съществува и до момента.

На срещата при областния управител присъстваха съпругата на режисьора – Лийфън Чънг, бивша гимнастичка, ученичка на Нешка Робева и инициаторът на „София филм фест“ Стефан Китанов. Известният режисьор разказа интересни истории за фамилията си и дори изтананика части от македонска песен, която му е пяла в детството неговата майка.

Най-добрият пловдивски хроникьор Мимо Райчев дари госта с „Пловдивски алманах“, в който са събрани по дати събитията в Пловдив през последните 100 години. Оказа се, че една от старите снимки дори е запечатала бащината къща, където са живели семейство Цочеви в началото на миналия век.

Режисьорът бе впечатлен и от сборниците „Пловдив завинаги“ и „Филипопол“ – албум с 3D възстановки, които визуализират величието на емблематичните сгради и съоръжения на Пловдив от античността.

Здравко Димитров подари на Тед Кочев и реплика на златната маска на одриския цар Терес.

Подобни статии

Top