86-годишен кардиолог сред първите, които се ваксинираха срещу коронавирус в Пловдив (СНИМКИ)

Каназирева: Посрещам ваксинацията с голяма надежда

86-годишен кардиолог, трима 85-годишни лекари и 82-годишен рентгенолог бяха сред първите лекари, които се ваксинираха срещу коронавирус в Пловдив. Петимата доайени сред медиците бяха имунизирани в МБАЛ „Св. Мина и УМБАЛ „Каспела“ днес.

86-годишният кардиолог проф. д-р Иван Вълков бе първият, който седна на стола за имунизация в бившата Първа градска болница. Той сподели, че бърза да се подложи на процедурата, не само за да даде пример на по-младите, а и за да съхрани здравето си и да продължи да работи. Професор Вълков продължава да е част от екипа на МБАЛ „Свети Мина“, като в дългогодишната си кариера е помогнал за израстването в професията на много свои млади колеги.

Веднага след него бяха ваксинирани и трима лекари на 85-годишна възраст – д-р Старибратов, проф. Иванов  и доц. Николов, които по този начин дадоха личен пример.

В УМБАЛ „Каспела“ пък първи се ваксинира 82-годишният рентгенолог д-р Христо Генов.

Паралелно и в другите болници в Пловдив и областта, както и в РЗИ започна ваксинацията и ще продължи още 4 дни.

„Посрещам това събитие с голяма надежда. Искрено се надявам това да е началото на края на изключително тежката ситуация, през която всички ние като общество преминаваме. Вярвам в науката и медицината, вярвам в нашите лекари и се надявам повече хора да се ваксинират“, заяви Дани Каназирева след старта на ваксинацията в УМБАЛ „Св. Георги“.

1 2 3

Подобни статии

Top