86 химици ще получат дипломите си за бакалаври и магистри

Тежка и трудна за усвояване е химичната наука.

От започналите обучение преди четири години 101 първокурсници, на 9 февруари дипломи ще получат едва 56. Затова пък гордостта  от успешно дипломиране е по-голяма и значима, заради преодолените трудности, заради поетите предизвикателства и отговорности, коментира още доц. Кметов. Според него особена похвала заслужават отличниците на Випуск 2018 – четирима бакалаври и двама пълни отличници магистри. Тази година „първенец“ на випуска са две студентки с равен успех „Отличен – 5.97“ от специалност „Анализ и контрол“ – Ани Иванчева и Мая Иванова. Двете ще имат честта да прочетат Галилеевата клетва по време на тържествената церемония.

От развитието и модернизацията на обучението в нашия факултет зависят и бъдещите успехи на бизнеса, разчитащ на специалистите с компетенции в химията, смята деканът доц. д-р Веселин Кметов.

За празничното настроени на церемонията по връчване на дипломите ще допринесат изпълненията на представителната студентска музикална формация на ПУ „Паисий Хилендарски“ – ЖАРАВА, с ръководител Владимир Величков.

1 2

Подобни статии

Top