88 нови живота отброи пловдивска болница от началото на извънредното положение

От „Селена“ написаха: В периода на отброяване на заболели и смърт по света и у нас, изпращаме информация за новите животи, които посрещнахме за последните две седмици

88 бебчета проплакаха за първи път УСБАЛАГ „Селена“ от 13 март, когато бе обявено извънредно положение в страната във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус, до момента. 43 от новородените са момиченца, кавалерите са 45. Сред бебетата има една двойка близнаци.

Момченцата са се родили в 32-ра седмица от бременността с поднормено тегло – 1400 и 1650 грама. Най-малкото бебе, което се е родило през последните две седмици в специализираната болница е момченце с тегло от 1240 грама и ръст 39 сантиметра. Най-голямото бебе за периода също е момченце и тежи завидните 4510 грама.

За бебетата полагат грижи екип от неонатолози в отделението на „Селена“, сертифицирано с трето ниво на компетентност. 54 бременности са потвърдили акушер-гинеколозите на болницата между 13 и 27 март. Други 23 бременности са установени в инвитро клиниката на УСБАЛАГ „Селена“, която е с един от най-добрите резултати по успеваемост на реализирани бременности в България – 42%.

Подобни статии

Top