89-годишен дядо ще гласува за втори път в Брезово, в 538 секции ще се гласува в областта

3 са мобилните СИК в община Асеновград, секция има и болницата в града край Чая

89-годишен дядо се очаква да гласува за втори път на машина в община Брезово. На предишните избори преди 2 месеца в село Пъдарско той е гласувал с машина, съобщи говорителят на РИК 17 Пловдив област Иван Кърчев. Дядото сам е пожелал да упражни правото си на глас чрез машинното устройство и се е справил много бързо и безпроблемно, уточни Кърчев.

В село Пъдарско е една от 8 секции с машини на територията на община Брезово. Районната избирателна комисия 17 е разкрила общо 538 СИК, като в това число влизат и 7-те подвижни комисии.

3 са мобилните СИК в община Асеновград, по 1 има в общините Карлово, Куклен, Първомай, Садово. 8 са разкритите в болнични заведения в Асеновград, Карлово, Раковски и Хисаря и 1 СИК в старчески дом в село Старосел. От общата бройка само в 95 няма да се гласува с машина, а по стария начин – чрез попълване на хартиена бюлетина.

За разлика отпреди 2 месеца, сега в Пловдивска област няма разкрити COVID-секции.

Право да гласуват в Пловдивска област имат 292 962 души.

Снощи до последно РИК 17  в Пловдив област приемаше списъци на упълномощени представители на партиите и коалициите, които участват в изборите за 46 Народно събрание.

Най-младият кандидат за народен представител е на 21 години, а най-възрастния регистрират в РИК 17 Пловдив област е роден през 1939 година.

РИК 17 Пловдив област определи секциите на първия етаж /партер/ за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в сгради с повече от един етаж.

Заявки за осигуряване на транспорт в изборния ден за хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването, ще се приемат по общини в съответствие с предоставените данни и телефони.

Подобни статии

Top