9 загинали и над 50 ранени при терористичен акт в Берлин (СНИМКИ)

Поне 9 души са загинали на коледен панаир в западната част на Берлин, където камион се е врязал в тълпата. За това се съобщава на официалната страница на берлинската полиция в микроблогът й в Twitter, пише ТАСС.

Пострадали са други над 50 души.

Полицията предполага, че шофьорът на камиона с полски регистрационен номер е напуснал мястото на произшествието. Впоследствие обаче бе съобщено, че са задържани двама души.

По-рано вестник Bild съобщи, че в западната част на Берлин е станал инцидент на търговската улица Курфюрстендам. Според очевидци тежкотоварен камион влязъл на територията на панаира, преминал около 50 метра и спрял. По предварителни данни в резултат на инцидента са пострадали десетки хора. Полицията е отцепила мястото на произшествието, към което са се насочили също линейки. Не се съобщават обаче повече подробности.

Вестникът се позовава на източник от полицията и отбелязва, че инцидентът с камиона вероятно е терористичен акт. Засега няма официални изявления от властите в Берлин, пише ТАСС.

Според очевидци, цитирани от Reuters, терористичният акт напомня този на крайбрежната улица в Ница. По думите на туристи, камионът се е движел с около 40 мили в час (около 65 км/ч.).

Превод: DCNEWS
Снимки: REUTERS/Fabrizio Bensch

Подобни статии

Top