9 начина, по които мъжете показват, че са загрижени за жената

Всички знаем, че мъжете не са особено добри в изразяването на емоциите си или изобщо в това да ни допуснат да разберем как се чувстват.

Но, разбира се, всяко правило си има изключения – някои се справят по-добре в изказването на чувствата си от други, но повечето не успяват да кажат колко точно ги е грижа за една жена. А това може да я накара да се чувства доста по-маловажна за един мъж, отколкото е в действителност.

Само защото мъжът ви не ви казва колко сте специална за него и, да го кажем така, колко много му пука, това не значи непременно, че не сте важна за него. Но това, че не използват думи, не значи, че не ви го показват с жестове. Просто трябва да ги забележите.

1.       Излиза от собствената си комфортна зона, само защото на вас ви е удобно и сте щастлива

Може и да е нещо толкова простичко, като това да ви даде якето си в студената есенна нощ, или пък да гледа романтична комедия, която иначе никога не би гледал. Каквото и да направи, прави го с удоволствие, защото сте щастлива. Може и да не е грандиозен жест, но малките неща са тези, чрез които ви показва, че наистина сте важна за него.

2.       Когато ви слуша, наистина ви слуша

Няма да ви осъди. Няма да ви даде непоискан съвет. Няма да ви каже къде сте се издънили и какво е трябвало да направите. Той просто е там, за да ви изслуша, защото тъкмо от това имате нужда – някой да ви изслуша. Слуша ви, защото сте важна за него.

3.       Не винаги ви казва каквото искате да чуете, но винаги е откровен с вас

Няма да е груб с вас, няма да ви обиди, но много деликатно може да ви каже неща, които не искате да чуете. И ще го направи, защото вярва, че истината ще ви помогне да вземете по-добри решения. Твърде много му пука за вас, че да ви лъже.

4.       Никога не е прекалено зает, за да прекара време с вас

Може и да работи на две места, да учи, да се грижи за родителите и племенниците си, но някак винаги когато имате нужда от него, той е тук, до вас. Взима си времето за себе си, когато трябва, но винаги се грижи да има достатъчно време и внимание за вас.

5.       Защитава ви, когато си мисли, че някой ви наранява

Дали ще бъде някоя приятелка, която все успява да ви разплаче, някой колега, който прави живота ви истински ад, или просто някой кретен в бара, той ще бъде готов да се бие за вас. Дори няма нужда да го молите за това. В момента, в който почувства, че някой ви наранява или нещо подобно, той ще бъде там за вас.

6.       Той е най-големият ви фен

Може да разчитате на него, че ще бъде на всяко важно за вас събитие, не защото трябва, а защото иска. Церемонии по награждаване, дипломиране, интервюта за работа, речи и какво ли не – дори и да е най-скучното мероприятие на света, той ще е там заради вас. Защото ви подкрепя.

7.       Той е щедър любовник

Той прави онова нещо, което толкова обичате, не защото ще ви накара да му отвърнете с нещо подобно, а защото знае какво удоволствие ще ви достави. Обича да ви доставя удоволствие, защото вашият кеф го възбужда. Той знае, че има повече от секс в една връзка, но ако искате да разберете дали един мъж го е грижа за вас, обърнете внимание на случващото се под завивките.

8.       Когато е сбъркал, се извинява искрено

Някои мъже просто не се извиняват. Защото не им пука. По-скоро биха се престрували, че са прави, отколкото да признаят, че са сбъркали. Някои мъже пък се извиняват, защото мислят, че това искате да чуете. Тях ги е грижа, но само за да ви успокоят. Но ако истински се интересува от вас, ще се извини искрено, няма да се страхува да признае, че е сбъркал.

9.       Когато ви гледа, ви гледа и в душата

Има нещо в очите на човека, който ни гледа, което ни показва, че вижда нас – не просто външния ни образ, но и това, което е в душите ни. Ако мъжът ви ви гледа в очите и усещате, че се открива за вас, че ви позволява и вие да го погледнете по този начин, бъдете сигурни, че сте специална и наистина го е грижа за вас.

Източник: beu.bg

Подобни статии

Top