9 неща, които никога не трябва да казваме на мъжете

Думите могат да съсипят всяка връзка. Може би сте заедно от години, но не казвайте неща, които могат да провалят връзката ви и да наранят вашия партньор. Не казвайте неща, които ще разбият сърцето му.

Макар често да се правят на силни, мъжете са много чувствителни. Ето списък на някои от нещата, които е добре да избягвате да казвате на вашия любим, ако искате да не пострада връзката ви.

Изграждането на силна и здрава връзка никога не е лесно. Важно е да разберете партньора си, подкрепяйте го, обичайте го и му помогнете да стане по-щастлив. Той, от своя страна, трябва да направи същото за вас.

1. Ти си „мамино синче“

Запознанство с „момчето на мама“ винаги е трудно, но ако обичате вашия човек и искате да прекарате живота си с него, никога не трябва да му казвате това. Приемете този факт и не се опитвайте да го променяте. Ако вашият човек е „мамино синче“ в своите 20 години, той ще бъде такова и в своите 40 години. Готови ли сте за него? Ако отговорът е да, тогава обичайте и ценете майка му и той ще ви обичам до края на живота си. Има много жени, които избягват този тип мъже, защото всяка грешна дума за него или майка му може да съсипе връзката им в миг.

2. Разкажи ми повече за бившата си

Макар да знаем, че не трябва да се фокусираме върху предишните си връзки, все пак е изкушаващо да знаем повече подробности за бившите гаджета. Избягвайте да говорите за бившите, особено за интимни подробности. Не разпитвайте и любимия човек за предишните жени в живота му – така нито ще спечелите сърцето му, нито връзката ви ще стане по-пълноценна.

3. Погледни как изглежда това момиче

Това изречение съсипва много отношения. Въпреки че изглежда безобидно и просто, ако го кажете на партньора си и той ще отговори с „да, симпатична е“… вероятно ще последва скандал. Ще започнете да си задавате въпроси като: „Дали тя по-красива от мен?“ Или „Би ли искал да се срещне с нея?“ Първо, можете да си кажете, че сте просто любопитни и просто искате да знаете неговите мисли. Но ако той каже „да“, това ще бъде „краят на света“. Ако каже „не“, ще мислите, че той се опитва да се скрие истината от вас. Мили дами, този въпрос е сигурен знак за ниско самочувствие.

4. Не можеш да се забавляваш

Ако приятелят ви е интроверт, трябва да приемете този факт. Вие може и да обичате да ходите на партита, но вашият партньор да не харесва такъв тип забавления. Това не означава, че не може да се забавлява. Помислете добре, преди да му кажете: „Трябва да се научиш как да се отпускаш и да се забавляваш, защото си толкова срамежлив и скучен.“ След като му го кажете, той никога няма да иска да ви види отново, без значение колко много ви обича. Интровертите знаят как да се отпуснат, знаят как да обичат и да са верни, но са много чувствителни. Но не забравяйте, че те са най-добрите съпрузи!

5. Красива ли съм?

Е, дами, явно искате да повишите собствените си увереност и самочувствие, Оставете човека сам да ви направи комплимент. Ако той наистина ви обича, ще ви го повтаря постоянно, без да се налага да му напомняте да бъде мил и внимателен към вас. Не забравяйте обаче, че не всички мъже изразяват любовта си, като използват мили думи. Това не означава, че не ви обичат, те просто са си такива. Ако не ви казва, че сте красива, не си мислете, че не ви обича. Най-вероятно показва любовта си по друг начин, помислете за него.

6. Имаш ужасно чувство за стил

Ако не харесвате начина, по който той се облича, можете постепенно да подменяте гардероба му. Опитайте се да пазарувате заедно всеки път, когато иска да си купи риза или яке. Ако му кажете, че той има ужасно чувство за стил, той няма да скъса с вас, разбира се, но вие можете значително да навредите на неговото самоуважение.

7. Кога ще те видя отново

Когато имате първа среща с мъж, който харесвате, е толкова изкушаващо да го питате кога ще се видите пак. Въпреки това не го правете. Той ще си помисли, че се вкопчвате в него, а повечето мъже избягват подобно поведение. Той ще ви се обади, за да се срещнете отново, така че не го питайте, оставете тази крачка на него.

8. Това е просто работа

Ако вашият любим влага цялата си енергия и време в осъществяване на даден проект, но нещо не се получава, не му казвайте „това е просто работа.“ Мъжете ценят работата си, особено когато извършат нещо, което ги вълнува. Можете да кажете нещо като: „Следващия път определено ще се справиш по-добре“ или “ НЕ се отказвай. Ще се справиш. Ти си силен и аз вярвам в теб.“ Помогнете на партньора си и той ще се справи с всеки проблем по-бързо.

9. Никога няма успееш

Ако мъжът ти има мек нрав и не може да взима сериозни решения, без да иска съвет, може би е изкушаващо да кажете: „Един мъж трябва да бъде смел, уверен и успешен. Ти никога няма да си такъв.“ Не го казвайте без значение какво мислите. Не само ще съсипете връзката си, а и ще го накарате да повярва, че той наистина е много нещастен. Помогнете му, мотивирайте го, вдъхновявайте го и никога не го укорявайте.

Източник: dama.bg

Подобни статии

Top