9 хиляди наем за събитие в новата зала на Колодрума

kolodruma

На 30 август новата спортна зала Колодрума се очаква да бъде официално открита, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Церемонията ще се състои по време на втората част от колоездачната обиколка на България, която ще финишира в града под тепетата.

След като състезателите пристигнат на паркинга на спортното съоръжение в Пловдив, те ще бъдат наградени, а след това първи ще тестват новите писти в залата.

Припомняме, че първоначалното намерение на Община Пловдив бе Колодрума да отвори официално врати на 27 август, когато градът под тепетата ще бъде домакин на световното първенство по таекуон до. Планираното събитие за тази дата остава, но прерязването на лентата и съпътстващите церемонии ще се случат 3 дни по-късно.

„Искаме откриването да стане по време на колоездачно състезание, тъй като това е в духа на залата“, обоснова решението Тотев.

По време на първата сесия на ОбС през август ще бъдат обсъдени и размерите на наемите за новата зала. На  този етап се предвижда сумата за ползване на цялото съоръжение да е 9 хил. лв. За сравнение, наемът за „Арена Армеец“ в София е 15 хил. лв., като в цената е включено и ползването на паркоместата.

В момента се подготвя документацията за приемането на Акт 15, а най-късно до 10 август се очаква залата да притежава и Акт 16, допълни градоначалникът.

Цените за вътрешните помещения и местата за паркиране в подземния и външния паркинг също тепърва ще бъдат обсъждани, а самите паркоместа ще могат да бъдат използвани от живущите в района, като най-вероятно това ще стане чрез абонамент.

Конкурс за избор на ново име на залата също ще има, но той ще бъде обявен едва след като съоръжението се сдобие с Акт 16, поясни кметът.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top