9 фирми искат надзора на Югоизточния обход на Пловдив - DC news

9 фирми искат надзора на Югоизточния обход на Пловдив

Стойност на поръчката е 750 000 лева без ДДС

9 са кандидатите за надзор при изграждането на Югоизточния обход на Пловдив, съобщават от АПИ. Индикативната стойност на поръчката е 750 000 лева без ДДС, а срокът за изпълнение 21 месеца.

С построяването на 4,8 км обходен път транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от град Пловдив. Трасето на обхода ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в четирилентовия участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

На 16 октомври м. г. бяха отворени 12-те подадени оферти в тръжната процедура за избор на изпълнител на строителните работи. Работата на тръжната комисия продължава.

Подобни статии

Top