9 г. и 4 м. затвор за 16-годишен убиец от Асеновград, условна присъда за съучастника му

Зверското убийство потресе асеновградчани миналата година

9 години и 4 месеца затвор при първоначален строг режим е присъдата на Окръжния съд в Пловдив за 16-годишният Исмаил Асан от Асеновград който преби до смърт 48-годишния Хайретин Юмер в центъра на града в навечерието на Евроизборите миналата година. Той бе осъден за убийство по особено жесток начин особено мъчително за жертвата, както и за грабежа на мъжа.

Условна присъда от две години с три години изпитателен срок пък получи неговия съучастник – Митко Асенов, 18 г.. Той бе осъден заради това, че не спрял по-малкото момче, което тогава е било на 15 години. Наказанието му е условно и тъй като по време на извършването на престъплението е бил непълнолетен, а също и заради това, че няма криминално минало.

Ужасяващи подробности в съда за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград преди евровота

Днес бе последното заседание по делото. Изслушани бяха няколко експертизи, сред които и съдебно-медицинска и психолого-психиатрична – на Исмаил Асан. Според екпертите той е можел да разсъждава трезво, въпреки изпитото огромно количество алкохол преди убийството. Разпитан бе и Митко Асенов, който се опита да прикрие Исмаил, като обясни, че момчето е удряло мъжа само няколко пъти. След прочитане на обясненията му при ареста, Митко призна, че Исмаил е ритал Хайретин Юмер безпричинно над 30 пъти.

1 2

Подобни статии

Top