9 години решетки за украинския тираджия, премазал семейство на магистралата

Тираджията шофирал под влиянието на наркотично вещество

9 години затвор при първоначален общ режим отсъди Пловдивският окръжен съд за украинския тираджия Станислав Пислар. На 28 май тази година на 123 км на магистралата, в близост до Пловдив, тирът, управляван от Станислав Пислар, помете лек автомобил „Ауди“, в което пътувало младо семейство от Бургас.  32-годишната Северина Коралска и 34-годишният Ивайло Минчев бяха размазани на място при тежкия пътен инцидент. Младата жена била бременна в седмия месец и мъжът й я карал на преглед в София.

Делото срещу тираджията, премазал семейство на „Тракия“ – по съкратения ред (ВИДЕО)

Впоследствие се оказало, че в тъканите на тираджията има следи от веществото тетрахидроканабинол, което е активното вещество на марихуаната. Най-вероятно заради това той не е намалил скоростта си, въпреки табелите, че участъкът, в който навлиза, е в ремонт и не се е престроил в лявата лента на платното за движение. В резултат на това предната част на камиона се ударила в задната част на ремарке на строителна фирма със скорост от 79 км/ч.

Със същата присъда Окръжният съд лиши подсъдимия Станислав Пислар от право да управлява моторно превозно средство за срок от 10 години.

Според обвинителния акт

1 2

Подобни статии

Top