9 нови случая на коронавирус в Асеновград

Последни данни за разпространението на коронавируса в Асеновград

Към вчерашна дата на територията на община Асеновград са установени девет нови случая на коронавирус. Двама от пациентите са хоспитализирани, а други двама са изписани. За цялата седмица потвърдените с COVID-19 асеновградчани са 77 общо. За същия период в общината има един починал, че хоспитализирани и 10 оздравели. Над 750 души са били хоспитализирани в COVID отделението към МБЛА – Асеновград от началото на пандемията. През изминалото лято се отчита спад, след което отново през ноември случаите на приети пациенти отново са се увеличили.

В последните седмици отново се наблюдава ръст на хората с коронавирус, нуждаещи се от болнично лечение. Засега всички 22 места в COVID-отделението към МБАЛ – Асеновград са заети, като трима от пациентите са настанени в интензивния сектор.

Със заповед на Областния кризисен щаб, са увеличени болничните легла в лечебното заведение. Пригодено за целта е Първо вътрешно отделение. От 43 първоначално, към момента МБАЛ – Асеновград разполага общо с 63 легла за болни от COVID-19, 57 от които са за средни и леки случаи и други седем – за тежки такива. Болницата има готовност за провеждане на лечение, като няма недостиг на медикаменти, тестове (антигенни, антителни и PCR), както и ваксинационният кабинет е напълно оборудван и подготвен за извършване на имунизации срещу коронавирус.

Към днешна дата са ваксинирани над 700 души в Асеновградско.

Има и доста записани в електронната платформа, които чакат реда си и възобновяване на ваксинационната кампания. От медиците на МБЛА – Асеновград няма заразени, всички са си на работните места в готовност да лекуват.

Един от лекарите на „Медицински център I“ е със симптоми на коронавирус, но PCR тестът му е отрицателен. Той е на домашно лечение.

Един положителен резултат е констатиран при военнослужещите в асеновградското поделение и четирима са карантинирани. Двама полицаи от РУ – Асеновград също са с коронавирус, като заболяването при тях протича леко.

1 2

Подобни статии

Top