9 роми в ареста за побоя над горските в Баня

9 роми в ареста за побоя над горските в Баня

9 роми са задържани за нападението над служители

от Държавно горско стопанство  в Хисаря, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.  При акцията в ромския квартал „Стряма“ в курортното градче, са проверени са общо 52-ма души, претърсени са 64 адреса и 32 автомобила.

От полицейските служители и представители на ДПДГС са иззети общо около 40 куб.м незаконно съхраняван дървен материал. За незаконната дървесина са образувани две досъдебни производства и са съставени 6 акта по Закона за горите.

8 младежи на възраст около 20 години и непълнолетен тийнейджър са задържани за срок до 24 часа за участие в побоя над горските служители.

Припомняме, че около 20.00 часа снощи на телефон 112 е постъпил сигнал,

че край река Стряма в землището на град Баня служители на Горското стопанство в Хисаря са били нападнати от група местни жители. Според предварителната информация, малко преди конфликта горските инспектори засекли четири каруци, натоварени с незаконно придобит дървен материал и направили опит да спрат извършителите. Едното превозно средство било задържано, но останалите три се оттеглили в неизвестна посока. Докато оформяли документите за установеното нарушение, служителите били обградени и нападнати от жители на близкия квартал. При последвалата физическа саморазправа на четирима от горските са нанесени телесни повреди.

Полиция заварди ромската махала в Баня (СНИМКИ)

По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Карлово.

Под ръководството на районната прокуратура днес са проведени активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителите на побоя. В мащабната акция на територията на град Баня са участвали служители от районните управления в Карлово и Хисаря, сектор “Специализирани полицейски сили” и Зонално жандармерийско управление – Пловдив.

Работата по пълното документиране на случая и събиране на данни за съпричастност и на други лица продължава.

Снимка: Карлово ТВ

Подобни статии

Top