9 станаха заразените с COVID-19 във ВМЗ Сопот

Четирима от тях са от един семеен кръг от село Куртово

9 станаха заразените с коронавирус от ВМЗ Сопот. 7 от случаите са от последното денонощие, като те са били контактни на вече съобщените две служителки /от контрола на един от цеховете/. Една жена е хоспитализирана, останалите са на домашно лечение. Четирима от заразените са от един семеен кръг – от карловското село Куртово, а другите петима са техни контактни лица, като сред тях има от Карлово и от Сопот. Предприети са всички мерки от страна на ръководството на завода за извършване на дезинфекция и тестване на работниците, като една част от тях в момента са в отпуска.

Кмет от Карловско е с коронавирус

Сред новорегистрираните към днешна дата има дете на 10 години от Община „Родопи“, контактно на баба си. То е на лечение в дома си.

Най-възрастният пациент за последното денонощие е на 80 години от гр. Пловдив, който също е под домашна карантина.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 703. От тях в общините: Пловдив – 439, Карлово – 36, Кричим – 22, Хисаря – 6, Родопи – 63, Стамболийски – 18, Калояново – 5, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 17, Асеновград – 32, Брезово – 2, Куклен – 7, Садово – 7, Първомай – 2, Съединение – 8, Сопот – 5.

Оздравелите пациенти са 158, като през последните 24 часа са 11.

На домашно лечение са 427.

Има един починал пациент – жена на 66 години, с придружаващи заболявания – диабет и високо кръвно налягане.

Към момента са хоспитализирани 92 души – 4 са сред днешните случаи. Това са трима мъже – на 28 години, 35-годишен, на 46 години и жена на 71 години. Състоянието им е задоволително.

Диагностицирани са трима служители, работещи в склад за медицински изделия. Те са се изследвали по собствено желание. Сред контактните им лица и колеги няма други положителни. И сред тях няма хоспитализирани.

През изтеклото денонощие няма нови регистрирани медицински лица. Относно обявените от вчера 4 случая, от РЗИ уточниха, че единият от лекарите работи в ДКЦ-1, а другият лекар и двете медицински сестри са от УМБАЛ „Св. Георги“.  Връчени са предписания и са предприети необходимите мерки в здравните заведения.

Подобни статии

Top