9 замове на кмета и 483 души администрация ще работят за Пловдив

Гарантирам прозрачност. Няма да допусна да се омърся. В края на мандата ще изляза с горд вдигната глава, заяви кметът по време на дебатите

С 30 гласа „За“ пловдивските съветници гласуваха структурата на новата общинска администрация и по-конкретно заместниците на градоначалника Здравко Димитров. Така в своята работа през мандата той ще разчита на следните 9 ресорни кметове:

„Финанси, здравеопазване, стопанска дейност и екология“;

„Обществен ред“;

„Транспорт“;

„Устройство на територията и общинска собственост“;

„Строителство и инвестиции“;

„Култура, археология и туризъм“;

„Образование и бизнес развитие“;

„Европейски политики и социални дейности“;

„Спорт и младежки дейности“.

„Благодаря на тези, които гласуваха“, заяви след приемане на точката кметът Здравко Димитров.

По повод дебатите в залата той сподели още: „Не си мислете, че и аз не съм страдал от администрацията. Елате и питайте! Дали съм се облагодетелствал от администрацията? Елате и питайте! Вдигнали сме били данъците? Не ние ги вдигнахме. А данъците трябва да се плащат, това е споделена отговорност. Как да искаме пари от държавата, ако не може да си плащаме данъците? Тези пари са за нас. Гарантирам прозрачност. Гарантирам, че няма да има разходване на публични средства. Няма да допусна да се омърся. Не обещавам, а гарантирам. В края на мандата ще изляза с горд вдигната глава.“

По-рано градоначалникът обясни, че няма политически назначения сред заместниците му, а кои ще са новите имена в екипа, то той ще обяви публично.

По данни на секретаря на Общината пък 353 души работят в администрацията по делегираните от държавата дейности и 130 –  дофинансирани с общински приходи, което прави 483 души, заети с чисто административни дейности (без служителите от общинските предприятия).

Подобни статии

Top