90 компании от 17 държави на седмия туристически форум в Пловдив

От днес до 28 ноември 2015 г., за седми път в Пловдив ще си дадат среща представители на туристическия бранш и медиите от повече от 90 компании и над 17 държави. Срещата ще бъде открита официално днес, съобщиха организаторите.

След приветствие от страна на Министерство на туризма, програмата през първия ден ще продължи с презентация на Пловдив и региона като туристическа дестинация, както и с представяне на престижния Concours Mondial De Bruxelles 2016, на който Пловдив ще бъде домакин в началото на следващата година.

Предвидено е участниците в туристическата среща да посетят и седмото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“, който се открива утре на Лапидариума в Стария град.

Целта на международния туристически форум е да представи Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града ни за първи път. Важна цел е също представянето на най-новите туристически обекти, атракции и подобрения на инфраструктурата в Пловдив – сред тях са арт – квартал „Капана“, „Пеещите фонтани“, Природо-научния музей с първия в страната 3D планетариум, многофункционалната спортна зала „Колодрума“.

Организаторите отчитат, че има устойчив ръст на потока от чужди туристи – над 10% е увеличението на приходите в сравнение с предходната година, а общото увеличение на реализираните нощувки е 8 %.

Подобни статии

Top