90% чисти или 90% ледени са пловдивските улици?

led

Десетки снимки на непочистени от леда и снега пловдивски улици в различни части на града ни изпратиха на редакционната поща на DCNEWS гневни пловдивчани. Много са и случаите на пострадали и със счупени крайници хора, потърсили помощ в спешните отделения и кабинети на пловдивските болници.

В същото време от „Чистота“ получихме следното прессъобщение:

 ОП „Чистота“ продължава да извозва снега от града и да обработва пешеходните зони 

ОП „Чистота“ продължава работата по улиците на града след обилния снеговалеж през почивните дни.

„От неделя с челни товарачи и самосвали изгребваме и извозваме до депата в районите „Тракия“ и „Северен“ купчините сняг, останали покрай булевардите и кръстовищата. Отваряме изцяло пространствата и около автобусните спирки“, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Вече са обработени с противообледенителни смеси всички тротоарни и пешеходни площи, като в над 90 процента е достигната чистота на настилката до плочка. Там, където има усойни и проблемни места, замръзнали поради ниските температури от минус 10/ минус 14 градуса, се работи и в момента.

За по-бързо изчистване до 100 процента техниката ще работи на двусменен режим, както и в събота и неделя, увери Иван Стоянов.

Екипът на DCNEWS пита: На кое да вярваме? На очевадно заледените и заснежени на 90% тротоари, а на места и вътрешноквартални улици или на твърденията на общинското комунално предприятие?

Попитахме по телефона управителят Иван Стоянов къде са 90-те процента тротоари почистени до плочка и той ни предложи да ни разведе с автомобил из града, а след това се опита да убеди наш репортер, че видяното от него е само 1 км от 90% почистения Пловдив. След това управителят на общинското предприятие ядосан ни затвори телефона.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top