90 души под карантина в Асеновград! Жена със симптоматика е докарана до болницата, мъж на 70 години е хоспитализиран

Те се проверяват и наблюдават

В община Асеновград под карантина към днешна дата се водят около 90 души (65 – към 19.03.20 г. и 28 нови карантинирани към 20.20.20 г., 5 от които – в село Тополово). Същите се проверяват и наблюдават. Поставените под карантина са предимно завърнали се от рискови държави, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Управителят на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков съобщи, че възрастна жена със симптоматика, подобна за коронавирус, е била докарана със специален автомобил до лечебното заведение. От там са я препратили към Инфекциозна клиника в Пловдив, без да слиза от автомобила.

Друг мъж на възраст над 70 г. е изолиран в МБАЛ – Асеновград, както и е друг – на около 40 г. е хоспитализиран. И двамата имат придружаващи заболявания.

Взети са им и изпратени проби за изследване за COVID-19. Становището на пулмолозите е, че няма данни за пневмония и при двамата пациенти.

Доктор Червенков посочи, че е заявил около 50 специализирани облекла от първомайска фирма, както и 20 предпазни шлема.

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград патрулират два полицейски екипа, които следят за спазването на всички предписания.

Няма напрежение и хората в махалата не се събират на групи. Изпълняват разпорежданията да носят маски. ОТ РУ – Асеновград в действие денонощно са 5 екипа.

Освен двата патрула, които се движат в ромския квартал, има един на входа на Асеновград в посока Пловдив и други два – обикалят по големите хранителни магазини из града, както и по обществените пространства, за да следят за струпване на много хора на едно място.

В асеновградската полиция също са получили 55 защитни комплекта, които включват ботуши, ръкавици, маски, шлемове и други.

Подобни статии

Top