90 незаконни делегати на Конгреса на БФС, сред тях е и Крушарски - DC news

90 незаконни делегати на Конгреса на БФС, сред тях е и Крушарски

Изборът на Борислав Михайлов е нелегитимен, очаква се БФС да обжалва решението на съда, ето какво заяви Димитър Бербатов

Софийският градски съд е отменил всички решения на Конгреса на БФС от октомври, тъй като в него са участвали 90 нередовни делегати. Решението на съда идва след жалба на Балкан (Варвара), чийто представител Георги Градев не бе допуснат на конгреса.

Според член 38, точка 2 от устава на БФС всеки един от излъчените делегати трябва да е член или да участва в управителен органи на клуба, който представляват.

Именно с този аргумент от страна на футболната централа, не бе допуснат Георги Градев като представител на Балкан (Варвара). Оказва се обаче, че Балкан далеч не е единственият клуб. Общо 90 клуба са имали нередовни представители на конгреса, според решението на съда.

Нещо повече – сред тях са Локомотив (Пловдив) и шампионът Лудогорец. Делегат на „черно-белите“ е бил Христо Крушарски, но той по никакъв начин не фигурира в управителното тяло на клуба. Същото е и с Георги Караманджуков от разградските „орли“.

Очаква се БФС в двуседмичен срок да обжалва решението нап СГС.

„Призоваваме Борислав Михайлов и неговия Изпълком, чийто мандат изтече преди четири месеца, незабавно да си подадат оставките и да свикат изборен конгрес на БФС. Единственият възможен изход от кризата е Незабавно провеждане на честен изборен конгрес“. Това обяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов.

„При този изход от делото, още повече – след разкритите нови доказателства за свързаност със световния картел за манипулиране на футболни мачове – след неоспоримата снимка на Михайлов с Дан Тан (която принуди Михайлов да се крие от обществеността в последните две седмици), както и предвид плачевните резултати на националните отбори (които според БФС веднъж са “толкова си можем”, а друг път са “героизъм”), единственият възможен изход от кризата е НЕЗАБАВНО ПРОВЕЖДАНЕ НА ЧЕСТЕН ИЗБОРЕН КОНГРЕС. Обжалването на съдебното решение само ще покаже, че Михайлов и компания не милеят за благото на българския футбол, а за постовете си в БФС. Това ще бъде безсмислено удължаване на агонията им с предизвестен край, което ще бъде пагубно за българския футбол. Призоваваме Борислав Михайлов и неговия Изпълком, чийто МАНДАТ ИЗТЕЧЕ преди четири месеца, незабавно да си подадат оставките и да свикат изборен конгрес на БФС“, допълват от екипа на Бербатов.

Подобни статии

Top