900 хил. лв. за ремонт на пропадналия път Асеновград - Горни Воден - DC news

900 хил. лв. за ремонт на пропадналия път Асеновград – Горни Воден

Ремонт на пропадналия път Асеновград - Горни Воден

Точно седмица след като пропадна пътят, свързващ Асеновград с квартал Горни Воден, трасето продължава да свлича надолу. Хората се страхуват, че обилен дъжд или сняг ще затворят и обходния маршрут.

Резервният път беше пуснат два дни след инцидента като единствена връзка на квартала с общинския център.

По него обаче не винаги минават автобуси, а често на жителите се налага да ходят пеш.

Ходя пеш. После ще се върна с автобус, ако има. Подготвям се по-рано. По-трудно е. Пътят се развали, автобус понякога не идва или закъснява, коментира ученичка от Горни Воден

Преди и след пропадналата част има насип, за да не минават нито автомобили, нито пешеходци. Въпреки това има все още хора, които не се страхуват и преминават през свлачището, отивайки на работа, училище или на разходка. Обходният път между Асеновград и кв. Горни воден е черен и жителите на квартала се опасяват, че при дъжд или сняг и той ще бъде затворен или проходим само за офроуд автомобили.

От община Асеновград увериха, че до края на деня ще бъде подписан договор с фирмата, която ще извърши проучвателни дейности за свлачището. По груби сметки ще са необходими около 900 хил. лв. за ремонт на пътя.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. ИВан написа:

    Хахах, в Горно Воден се спукаха да копаят и да строят взевъзможни Акваленди и хотели, а сега искат общината да им оправи пропадналия път. Нали са големи фирми и Дида Мавренчева, и Дявола и Папаличева нека да си оправят бакиите и иинфраструктурата вместо да викат телевизията и да се жалват .От къде на къде ще кмета ще оправя пътя след като те сами съсипаха инфраструктурата с тяхната грандоманщина!nn1nn1nn1

Comments are closed.

Top