9,6 млн. лв. компенсации за превозвачите гласува ОбС

Още 3,6 млн. допълнително искат транспортните фирми от бюджета

9,6 млн. лв. компенсации искат пловдивските превозвачи от общинския бюджет заради загубите, които са реализирали през 2018 година, съобщи кметът Иван Тотев. По думите му бюджетната и транспортната комисия ще разгледат искането им, да бъдат отпуснати още 3,6 милиона лева компенсации, освен заложените в бюджета 6 млн. – по 3 от общината и държавата.

И в двата случая – и ако членовете на двете комисии не са съгласни, и при тяхно съгласие да се отпусне допълнителната субсидия, крайното решение ще е на Общинския съвет, посочи градоначалникът.

Тотев беше категоричен, че картите и билетите няма да се увеличават. Той припомни, че миналата седмица градската управа анонсира и еднодневния електронен билет от 4 лв., който ще важи  за всички линии в рамките на един календарен ден.

Кметът допълни, че общината ще продължи с политиката си да стимулира пловдивчани и гостите на града да използват масово градския транспорт. За целта ниските цени на билетите ще се запазят, а рейсовете ще бъдат изцяло подменени с нови автобуси от класовете Евро 5 и 6. Ще се разчита също на редовността на автобусите, както и на линии, които да са до по-късните часове.

Подобни статии

Top