97 години ФК Марица (Пловдив)!

Марица е магия, край реката всичко става от сърце и по любов, няма попътен вятър

„Днес, 20-ти септември, се навършват 97 години от основаването на ФК Марица (Пловдив)! Честит празник на всички маричани, както и на всички пловдивчани, които симпатизират на клуба и уважават историята му! А историята му е твърде наситена със събития, съдби и мечти, за да бъде просто преразказана по някакъв повод…“, пише официалният сайт на клуба.

„Няма как да се преразкаже духът на онези хора, които са отделяли от залъка на семейството си, за да се роди този клуб. Няма как да се преразкажат усилията и всеотдайността на онези хора – деятели, президенти, ръководители, които през трудните годините се бореха този клуб да оцелее, а през по-спокойните години работиха за неговия просперитет. Няма как да се преразкаже трудолюбието на треньорите, дали път на толкова много футболни звезди. Няма как да се преразкаже искрената любов към спорта на всяко дете стъпило на магичното място край реката, както няма как да се преразкажат стотиците сбъднати детски мечти! Няма как да се преразкажат както страданията, така и многото незабравими моменти на феновете… Не може да се преразкаже, защото тук, край реката, всичко става от сърце и с любов… Това е магията! Това е Марица!

И нека вярваме в доброто бъдеще на клуба, нека с тази вяра всеки дава своя дял за това по-успешно бъдеще, както винаги е било! Знаете, в Марица няма попътен вятър, късмет или енерция – тук всичко става по трудния начин. И това е причината любовта да е толкова чиста, а магията жива! Нека това по-добро бъдеще, за което ще работим, да бъде историята, с която ще се гордеят нашите внуци, правнуци… А на тях не забравяйте да предадете обичта си към Марица, това е част от магията, а тя трябва да продължи да съществува! От всички нас зависи…

Нека днес си пожелаем положителни футболни емоции, спортни успехи, вяра и стабилност! Нека сбъднем още много жълто-сини мечти! Как? От сърце и с любов!

Честит празник, маричани!“

Подобни статии

Top