990 нови студенти посреща Медицинският университет в Пловдив

Медицинският университет в Пловдив посреща 990 нови студенти

На 15 септември от 11.00 часа академичното ръководство на МУ-Пловдив ще открие официално новата учебна 2014/2015 година, съобщиха от висшето училище.

През предстоящата академична 2014/2015 година, в която Медицински университет – Пловдив чества своя 70-годишен юбилей висшето медицинско училище ще обучава над 4 800 студенти.

Официалната церемония ще се състои в понеделник от 11:00 часа в Аудиторния комплекс на университета за всички първокурсници, студенти и техните близки, за преподавателите и служителите на висшето училище.

След успешно проведената кандидатстудентска кампания 2014 Медицинският университет – Пловдив попълни всички места за обучение по държавна поръчка за специалностите в четирите си факултета и Медицинския колеж.

670 първокурсници с прием след средно образование ще стартират своето редовно обучение в І-ви курс по държавна поръчка. В магистърските програми – 150 са медиците, 100 в специалност „Дентална медицина”, 70 в специалност „Фармация” и 40 в специалност Управление на здравните грижи. В бакалавърска степен на медицинския факултет са записани 20 за акушерки и 90 за медицински сестри.

В Медицински колеж са записани общо 200 студенти по шесте професионални специалности за образователна степен “професионален бакалавър”.

От новоприетите първокурсници: 670 са български граждани по държавна поръчка, 250 – чуждестранни граждани и 70 български студенти – приети срещу заплащане.

Медицински университет – Пловдив ще запише за новата учебна година и 87 студенти след завършена степен на висше образование във Факултета по обществено здраве, където приемът на документи продължава.

Отличниците от приемните изпити с максимален бал по отделните специалности със заповед на Ректора ще бъдат наградени с емблематичните за висшето училище подаръци – медицински слушалка, лекарска престилка, и учебници от хабилитирани университетски преподаватели.

 

 

 

Подобни статии

Top