Първите търговци на мартеници излязоха и на Малката главна в Пловдив (СНИМКИ)

Над 95 разрешителни са издадени на търговци за продажба на мартеници досега

Баба Марта вече напомня за себе си в Пловдив   с първите щандове за мартеници, разположени в центъра на града. Покрай хубавото време в първите дни на февруари, по Главната в Пловдив вече наизлязоха търговци и производители на мартеници, а  бяло-червените символи на пролетта радват окото на пловдивчани и гостите на града под тепетата.

Най-нетърпеливите да продават пролетните символи са няколко търговци, наредили сергиите си между Джамията и подлеза на пешеходния мост. Както DCnews.bg вече писа, сергии с мартенички има също на пл. „Стефан Стамболов“ и пред Централна поща.

Мартенички украсиха Главната в Пловдив, радват малки и големи

Именно това са и местата, които общината е отредила за продажба на мартеници тази година, съобщиха от общинския пресцентър пред наш репортер.  5 лв. е цената за сергия, разположена на 2 кв. м за ден. Така най-нетърпеливите търговци, които излязоха още миналата седмица, ще платят около 130-140 лв. такса на общината.

Над 95 разрешителни вече са дадени за продажба на пролетните символи за Главната и Малката главна, а местата са общо 130. От администрацията напомнят, че трябава да се спазват и необходимите мерки, затова сергиите тази година са разположени на отстояние една от друга.

И макар, че до Първи март има още доста време, украшенията от червени и бели конци примамват отдалеч. Първите купувачи, по традиция са хора, които трябва да пращт мартеници на своите близки в чужбина.

Подобни статии

Top