Пиян и дрогиран шофьор заспа зад волана на кръстовището на Чифте баня - DC news

Пиян и дрогиран шофьор заспа зад волана на кръстовището на Чифте баня

Задържан е за 24 часа в ареста

Шофьор заспа зад волана и предиздвика хаос на оживен булевард в Пловдив. Инцидентът е станал вчера в късния следобед, на метри от сградата на полицията. Оказва се, че шофьорът е бил пиян и дрогиран, съобщава  bTV.

„Това е един тежък инцидент, който за щастие приключи без пострадали. Това е поредният случай, в който лице, употребило алкохол в комбинация с наркотици, има неблагоразумието да се качи на автомобила си. Случката се развива на едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив, в час пик, около 16:50 часа“, разказа началникът на „Пътна полиция“ в Пловдив Йордан Милушев.

Той подчерта, че на първия червен сигнал нан светофара колата остава спряла, но след това не потегля.

„Бдителни граждани виждат, че вътре в колата има шофьор без реакции и звънят на спешния телефон 112, откъдето пращат на място линейка. В Центъра за управление на трафика колега, който работи там, вижда на камерите, че на кръстовището се образува тапа, а след това приближава и линейка“, каза Милушев.

„Мъжът е обяснил, че му е прилошало, а медиците на място установяват, че няма нужда от допълнителни изследвания“, допълни шефът на КАТ-Пловдив.

От полицията обаче решили да му направят допълнителни тестове и го отвели в Четвърто РУ. Там му направили тест за алкохол, който показал 1,54 промила, както и тест за наркотици, според който в кръвта му имало опиати.

До момента шофьорът има шест фиша за дребни нарушения и шест акта от 2005 година досега.

Водачът е задържан за 24 часа в ареста.

Подобни статии

Top