Търсят още доброволци за гасенето на пожара над Югово и Нареченски бани - DC news

Търсят още доброволци за гасенето на пожара над Югово и Нареченски бани

И днес военнослужещи се включват в гасенето, с огъня се борят пожарникари, горски служители и доброволци

И днес продължава гасенето на пожара над Югово и Нареченски бани. Досега огънят е обхванал над 1000 дка площ. Фронтът е голям, а теренът труднодостъпен.

Вчера са направени просеки на югозападния фронт на пожара, като целта е да се предотврати разпространението към Чепеларе и откъм Югово.

За днес допълнителна помощ ще окажат 20 доброволци и 20 служители на Министерство на отбраната (МО), които ще бъдат разположени на северния фронт, съобщиха от ГДПБЗН.

Пети ден военнослужещите от 4-и артилерийски полк – Асеновград оказват помощ в гасенето на пожара над село Югово, община Лъки, уточниха от МО. От 08.30 часа днес 46 военнослужещи са на терен и действат отново в две направления. Първата група е в района на връх Кълвачница на височина 1410 м за ограничаване и недопускане на огъня към с. Нареченски бани, а втората група участва в гасенето на пожара в района на връх „Божево име”. Ръководител на групата е подполковник Недялко Киров – командир на реактивен дивизион.

Вчера пламна гората в местността Тодорови кошари, която е на 2 км от Наречен, съобщиха очевидци в мрежата. Пушекът от пожара се виждат от Манастир, Асеновград и околните села, а над Нареченски бани и Югово пелената от дим сериозна. Ето какво написа във Фейсбук Руми Георгиева:
SOS
Търсим доброволци.
Горят Тодорови кошари. 2 км от Наречен.
До Кълвачовица всичко е в пламъци.
Зареница и Люти дол са в дим.
Силен вятър, отново обърна посоката.
Моля всеки, който може и иска, да помогне.
Копаят се просеки.
Сборен пункт- х-л Зареница, Наречен, 7.30 ч.
сутринта, екипировка и туристически обувки. Другото- на място.
МОЛЯ РАЗПРОСТРАНЕТЕ!!!

Има остра нужда от доброволци, призивът е, който може да се включи в гасенето на пожара.

Подобни статии

Top