Пловдивска болница обяви пациентка с коронавирус за мъртва, оказа се жива - DC news

Пловдивска болница обяви пациентка с коронавирус за мъртва, оказа се жива

Абсурден случай в здравно заведение в Пловдив.

От университетската болница „Св. Георги“ уведомили мъж, че 80-годишната му леля е починала след усложнения от COVID-19. Жената обаче се оказала жива, а човекът научил това по изключително изненадващ начин, съобщи bTV.

„Подаде ми един чувал с личните й вещи. Говорихме на други яден къде трябва да отиде, как ще ми бъде предадено тялото, че ще бъде в затворен ковчег„, разказа Георги Георгиев.

Сред вещите, които му били предадени Георги не намерил телефона на леля си.  Затова набрал номера й.

„Леля ми вдигна и ме попита: „Жоре, какво правиш?“… Останах втрещен, аз просто приклекнах, погледнах си телефона… не знаех наистина случва ли ми се, говори ли го това нещо или ми се струва?“, спомня си мъжът.

Афектиран той нахлул в отделението.

„Дойде охраната на болницата, малко след това дойде и полиция. И фактически от полицията научих, че наистина има починал пациент с това име“, разказа още Георгиев.

От УМБАЛ „Св. Георги“ са отговорили писмено: „Дежурният лекар е проявил небрежност. На него е потърсена дисциплинарна отговорност. В стационара е нахлул мъж без лични предпазни средства. Лекарят е подал сигнал за нанесен шамар от страна на същото лице“.

Георги Георгиев отрича да е посягал на медицинско лице. В момента мъжът е карантиниран в дома си.

Източник и снимки: bTV 

Подобни статии

Top