Обискираха дома на кмета на Стамболийски, търсели тефтери с ЕГН-та

От полицията няма официална информация за акцията

Обискираха жилището на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. В дома на кмета, който е и областен координатор на ГЕРБ, са търсени тефтери с имена и ЕГН-та. Това стана ясно по време на мълчалив протест на активисти на партията пред ОДМВР-Пловдив. Освен неговото жилище са претърсени още домът на родителите му и фабриката на неговия син.

Акцията е била проведена вчера в ранния следобед и в нея са участвали служители на икономическа полиция и на жандармерията.

От полицията няма официално съобщение за акцията, както и какво е открито при нея.

По настояване на участниците в претърсването Мараджиев и 77-годишният му баща са подписали протокол, че са предупредени, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

По-късно вечерта Мараджиев написа в профила си във Фейсбук:

Да „изчегърташ“ нещо е много трудно! И всеки да знае, че излизат мазоли! А тези мазоли се надуват и после се пукат. И стават мехури. И страшно боли! И тогава викаш доктор! А докторът идва на 11-ти с бюлетина номер 5! Нито обиски в дома ми, нито в общината, нито в семейната фирма, нищо не може да ме накара да живея в страх. 1990 година основах фирма „Демокрация“. Тогава не се уплаших, сега ли?! За тези хора, които стоят зад мен, съм готов на всичко! Благодаря, приятели! Оттук нататък при всяка проява на сплашване ще получите нашия отговор. И ние можем да правим барикади. И ние можем да затваряме жп-линии и магистрали! И ще го направя! В името на демокрацията и справедливостта! Скачах през 90-те, но и сега мога! Не съм забравил! Десетки хора от Стамболийски и общината са привиквани и заплашвани. И общински съветници, и хора от бизнеса. Бъдете сигурни, че, ако репресията не спре, блокирам жп-линията Пловдив – София. Още утре. Това не е емоция. Това е отговор, който заслужава всяка една репресия и заплаха. Да обвиниш в купуване на гласове 77-годишните ми родители?! Срам за тази държава! Не искам извинение! Благодаря за днешната акция, че ме направи по-силен!,

Подобни статии

Top