Абитуриентка от Търговската: Пандемията няма да попари мечтата на всеки 12-класник за бала

Александра Александрова е абитуриентка в Търговската гимназия в Пловдив. Завършва специалността „Икономика и мениджмънт“. Като повечето си връстници през последните няколко години е мечтала за бала и за красивата бална рокля, в която да се почувства като принцеса. Пандемията от коронавирус донякъде попари нейните и на много още нейни връстници мечти. За балове засега не се говори, предстоят матури, държавни изпити, а после и кандидатстване в университет.

Алекс обаче не се предава и продължава да гледа оптимистично на случващото се.

– Завършваш в много особена година. За първи път учихте онлайн, завършихте онлайн и единствено матурите ще са реални. Притесняваш ли се за изпитите?

– Истината е, че беше доста динамичен и различен процесът на обучение, а също и голямо предизвикателство. Факт е обаче, че се справихме бързо, наваксахме и дори вече сме почти на финала да получим дипломите си за средно образование. Относно изпитите, няма как да скрия, че изпитвам лека доза притеснение, тъй като те са важни и резултатът от тях е свидетелство за положените от мен труд и усилия през последните години.

– За кой от всички изпити се притесняваш най-много?

– Няма изпит, който да е по-малко или повече важен и необходим. Всички изпити са с еднаква важност за мен. Може би изпитвам малко повече притеснение и вълнение за държавния изпит, който ще се проведе в Национална търговска гимназия, тъй като той е с професионална насоченост и е по-различен от другите изпити.

–  Как премина последният ден от онлайн обучението ви, вълнуващо ли беше?

–  О, последният учебен ден от онлайн обучението беше изпълнен с много приятни емоции, чувства и вълнения, тъй като повечето учители изказаха, писаха и споделиха своите искрени и трогателни послания и пожелания, с които да изразят благодарността си към нас за положените усилия през всичките ни пет години заедно. В същото време кулминацията беше, когато ние (учениците) им отвърнахме и изразихме нашите благодарности и уважение за получените и придобити от тях знания, умения и опит през тези години.

– Ще имате ли реално изпращане и знаеш ли вече как ще премине и кога ще бъде?

– Да, разбира се, че ще имаме официално и реално изпращане, което се предполага, че ще е съчетано с дипломирането ни. И двете се очертава да се проведат в края на юни. Най-вероятно ще преминат както по традиция в двора на Национална търговска гимназия с целия юбилеен Випуск 2020.

– Имаш ли си рокля за изпращането? А за бала? Какви са?

– Със съучениците от моя клас, решихме да не наблягаме на скъпите тоалети и обувки поне за изпращането и затова стигнахме до общата идея да си направим тениски, на които ще има специално послание, което остава загадка и изненада засега. За бала аз самата реших да продължа с традициите за роклите и не съм се отказала от нея. В момента дори е в процес на изработка от известна пловдивска дизайнерка и се очаква да е готова съвсем скоро.

1 2

Подобни статии

Top