АБВ иска оставките на вътрешния и икономическия министри

АБВ: Асеновградският кмет да търси правата си пред европейски съд

Румен Петков не изключи извънредни парламентарни избори в обозримо бъдеще

АБВ иска оставките на министрите на вътрешните работи и икономиката Валентин Радев и Емил Караниколов. Това заяви в Пловдив лидерът на партията и бивш вътрешен министър Румен Петков.

Известно е, че настояваме от много време за оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, който днес ще бъде в Ботевград. Аз имам към него един въпрос: вярно ли е, че починалият в Пирогов Марио Пенчев е бил задържан от органите на МВР няколко дни преди саморазправата между него и избягалия от затвора Пелов? В него тогава е намерено оръжие, а по силата на нормативната ни уредба и неговия статус той не може да притежава такова. Ако е вярно, какви са били мотивите да не бъдат взети съответните санкциониращи мерки срещу починалия Пенчев, запита Петков, който само преди два дни беше категоричен, че убиецът на Пелов е агент на МВР.

Лидерът на АБВ изрази надежда, че вътрешният министър няма да се разправи с началника на РПУ-Ботевград и да си измие по възможно най-нечистоплътния и недостоен начин ръцете  с него за цитирам „собственото си управленско и административно несъстоятелно присъствие във вътрешното министерство и затова, че той лично е виновен за състоянието на РПУ – Ботевград“.

Според Петков ако началникът на районното в Ботевград бъде уволнен, той ще бъде изкупителна жертва без никаква вина.

Румен Петков посочи, че настоява за оставката и на икономическия министър Емил Караниколов, тъй като той нанесъл огромни щети на Военно-промишления комплекс и го дискредитирал сред чуждестранните ни търговски партньори, като отворил пазара за сръбските производители.

Лидерът на АБВ посочи, че не изключва извънредни парламентарни избори в обозримо бъдеще.

Видимо е, че в ГЕРБ се борят две тенденции – едната е избори непосредствено след края на председателството, а другата – съчетаване на извънредните парламентарни избори с местните, заключи Петков.

Р. Петков: Да се изпълнят ангажиментите към семействата на загиналите пилоти

Подобни статии

Top