АБВ с негативна оценка на пловдивското управление, от партията търсят широк дебат

Председателят на партията повдигна и въпрос за обучението на българските летци в САЩ

Застой. Нулево развитие. Липса на визия. Това е оценката, която ПП АБВ даде на пловдивското управление до момента. За да споделят виждането си в града под тепетата днес пристигнаха председателят на партията Румен Петков, зам.-председателят Любомира Ганчева, които – заедно със своя домакин и градски кооординатор Георги Илчев, дадоха изявление по актуални местни и национални теми.

По думите на Илчев настоящият кмет и екипът му следват разрухата, оставена от администрацията на предходния градоначалник Иван Тотев. И не само това – те не правят нищо, за да преодолеят тази инерция.

Изход от ситуацията от АБВ виждат в широка гражданска дискусия по ключови пловдивски теми – като инфраструктурата по районите; липсата на средства за реализиране на собствени инфраструктурни обекти; чистотата на въздуха; развитието на транспорта и особено на електротранспорта.

За нас водещ е обществения интерес. Целим единствено да защитим интересите на хората„, категоричен бе и Румен Петков.

Петков повдигна и друга важна тема – българските пилоти, които ще бъдат обучавани в САЩ.

ЗА ПЪРВАТА ГРУПА, ИЗПРАТЕНА ОТ БАЗАТА НИ В ГРАФ ИГНАТИЕВО – ЧЕТЕТЕ ТУК.

Ние от АБВ имаме основание да смятаме, че технологията на обучение на българските пилоти в САЩ ще бъде при унизителни условия„, изтъкна той. Като пример председателят посочи неколкократно по-ниското възнаграждение, което летците ни ще получават за обучението си в сравнение с чуждестранните си колеги – 70 долара на ден. Освен това, битовите условия, при които ще бъдат настанени българските пилоти за трите години пребиваване в САЩ не позволяват те да вземат семействата си, независимо от предварителните уговорки.

Петков подчерта, че всичко това не е въпрос на отношение от страна на американските
партньори, но въпрос на незаинтересованост от страна на българския министър на
отбраната да се договорят условия за нашите пилоти да бъдат обучени по най-добрия начин и да живеят прилично през периода на обучението си.

Това е и причината партия АБВ да изиска информация по Закона за достъп на информация до края на тази седмица за това при какви условия българските пилоти ще преминат обучението си в САЩ.

Подобни статии

Top